Skip to main content

new SEM 6 BEgin... 3rd year life (^_^)

Assalam n happy weekend..
maybe a bit late to post for the new sem after 1 month suda berlalu..
a hectic sem 6 (3rd year) make me no time to write..(ayat poyo) : P
hehe..
for this sem struggle for final year projek (FYP)
spend more time in Sabah rather my lovely Perak..
eventhough raye also being sacrifice
warghh...
Hope Allah ease everthing,..
be strong Girl!!
:)

THE BITTER PAIN U FEEL NOW
WILL BE THE SWEETEST MOMENTS FOR FUTURE

muke happy after back from semester break (1B hypermall)

celebrate belated birthday with cousemate
-same bornday#12021993#interest#-
--different country#size#-

spent BB1M with these book + hardisc

pre-test equipment for FYP
-greenhouse SPTA-


keep going finish my proposal

visit Sabah Museum
-actually teman mek shahira visit field for fyp..muahehe-

-larian Muhibbah2 kg e-
participation for fight to stay in kg e for next sem a.k.a last semester in campus
...ohsem..

urban tress identification
-place : dkp lame-
-date : 2/4/2015-
-like a dendrology gurl when i took almost 30min to set up this one-

the end for my activities for now
keep update campus life
ordinary student with big dreams.. ^_^

Comments

Popular posts from this blog

FAMOUS AMOS HORLICKS COOKIES

Bahan-bahan: 1 buku buttercup 1 1/2 cawan gula castor 1 biji telur 1 penutup esen vanilla 1 sudu besar soda bikarbonat 1sudu besar baking powder 1 cawan minyak masak 3 1/2 cawan tepung gandum 1 1/2 cawan tepung jagung 1 1/2 cawan horlicks 1/2 cawan susu tepung 1 cawan almond nibs (bakar dahulu dalam 5 minit) 1 cawan beryls milk choc coin 1/2 cawan dark choc chip 1/2 cawan caramel chip  Cara-cara: Satukan butter, gula castor, telur dan esen vanilla. Kacau dengan senduk hingga sebati. Masukkan horlicks, susu tepung, soda bikarbonat, baking soda, tepung gandum dan tepung jagung. Kacau hingga sebati. Kemudian tuangkan minyak sedikit demi sedikit sehingga adunan konsisten. Kacau lagi. Adunan akan menjadi sedikit lembik, jangan risau. Masukkan choc coins, almond nibs, dark choc, caramel chip. Kacau hingga sebati. Masukkan ke dalam chiller dalam 15 minit. Cubit atau masukkan ke dalam piping bag. Bentukkan bulat kecil dan letakkan atas loyang. Bakar dengan suhu 150 degree atau selama 15 mi...

BILA IMAN BERBICARA...

Kita ni manusia biasa Nak kata sempurna? Check balik hati kita Mungkin ada yang tak kena Bila dah dikatakan manusia biasa Tak pernah lepas kan dari melakukan dosa? Orang yang dipandang mulia juga sama Apatah lagi yang hina dina Tapi kerana Maha Penyayangnya ALLAH DIA tutup aib kita Itupun masih kita nak sombong kita nak lupa? Bila diri terasa berdosa Itulah tanda iman mula bersuara Kita ni dah terlalu lalai dan alpa Maka kerana CINTAnya ALLAH pada kita Dia beri rasa Itulah rasa yang kita rasa Rasa yang berdosa Bila iman sudah bersuara Janganlah kita ignore je Bukannya apa Bila dah tak terasa apa-apa Maksiat pun dirasakan biasa Hati-hatilah Khuatir daripada Allah cinta jadi murka. Yakinilah Allah Beranilah melakukan sesuatu kerana-NYA. Allah akan beri yang terbaik menurut-NYA. Walaupun sesekali kita sombong merasakan kita ada segalanya. p/s :  Nak sesuatu yang ALLAH redha, jadi kenalah buat perkara yang Allah redha. Redha Allah tu bukan sekadar...

Lirik Langkah Tercipta - Unic...

Semalam aku kelukaan, kecewa kehampaan, mencalar ketabahan, mimpi yang sering ku harapkan, menjadi kenyataan, namun tak kesampaian. Allah… Inginku hentikan langkah ini, bagaikan tak mampu untuk ku bertahan, semangat tenggelam, lemah daya, haruskah aku mengalah, namun jiwaku berbisik, inilah dugaan. Dan langkahku kini terbuka, pada hikmah dugaan, uji keimanan (menguji keimanan), tak dilontarkanNya ujian, di luar kekuatan, setiap diri insan. Allah… Pimpinlah diriku, tuk bangkit semula, meneruskan langkah, perjuangan ini, cekalkan hati dan semangatku, kurniakan ketabahan, agar mimpi jadi nyata, padaMu ku meminta. Daku mohon agung kudratMu, wahai Tuhan yang satu, segalanya dariMu.